travel

Who knew en kryssning kunde bli till något extra-roligt?


“Lähdetään sinkku-risteilylle!”, sa min vän åt mig ett antal veckor sedan. Jag dog lite inuti, men kunde inte säga nej. Hon har gått igenom så mycket på sistone. Så på fredagen åkte vi iväg, jag bävande och med ett innerligt hopp om att jag ens skulle ha en promille roligt.
Jag menar, kryssning, festande, utan att ens gå i land? Så 1994.

Men turns out, man kan faktiskt ha riktigt roligt. Riktigt roligt.
Speciellt om man i ett tomt diskotek brakar samman med ett gäng unga män som är ute och firar sommarstarten, ett gäng som är roligare än roliga och som restored my faith in manhood.
För vet ni, de blev fullare och fullare och galnare och galnare, men inte för en sekund blev de några perusfinska örveltäjiä, inte för en sekund började de lääppiä och komma på en, inte för en sekund började de slåss eller munhuggas. Nej, istället skrattade de bara mer och mer, jävlades glatt med varandra utan att vara elaka, klarade av att diskutera allt mellan himmel och jord och hade attityden “naiset ensin”. All the way ’til the end.
Jag slappnade av, jag dansade, jag skrattade, jag hade helt enkelt sjukt roligt.

Det gänget fick mig att tro att därute finns män som till och med jag kan dras till, män som är roliga och festliga på rätt sätt. Helt enkelt, det finns såna därute som jag kan fatta tycke för.
Hur naivt och dumt det än låter, så är det något väldigt befriande. Jag har träffat alldeles för många alldeles för felaktiga män.
Det har jag.

Nu, mina vänner, ska jag klä på mig nånting, cykla med kjolsfållarna flygande ut i hettan som pulserar genom tegelväggarna, skaka av mig sviterna av förra nattens arbetande och tjoa några gånger tillsammans med skrattmåsarna.
För nu känns det helt enkelt så bra.

(människorna på bilden har inget med texten att göra, jag exploaterade fullständigt okända andra unga män)

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s