travel

Jag hade ett virus

På onsdag kväll fick jag ett virus i maskinen. Plötsligt försvann precis allting. Kallsvetten sprutade ur pannan. Jag sov knappt alls den natten.
Oro för speciellt alla foton. Foton, som jag inte gjort en back-up på på allt för länge. Kanske ett, två år. Varför inte? Who knows. Dumhet är det i varje fall.
Följande dag googlade jag på telefonen (tack och lov har jag nuförtiden en telefon man kan göra sådant med!) och fick veta att mitt problem troligen handlade om ett s.k. fake virus, som rumsterar om din dator på det sättet, att du tror att det flesta har försvunnit. Egentligen finns allt kvar, och det snabbaste sätter att få reda på det, är att kolla hårdskivans minneskapacitet. Min visade samma siffra som den gjort innan attacken, meaning, allt fanns kvar, men hade “bara” gömts undan.
Datordoktorn fick nu ta itu med råddet (ville inte själv, för säkerhetsskull), och idag fick jag tillbaka min dator. Allting är nästan som vanligt, jag får söka fram vissa saker, omjustera andra och precis nu håller Picasa (som jag använder till att katalogisera och organisera mina bilder) på att samla ihop alla mina bilder på nytt. Det kommer att ta flera timmar antar jag, med tanke på att jag har över 10 000 foton på hårdskivan.

Nu är jag svag och trött av all emotionell dramatik som pågått inom mig under några dagar, rädslor och sådant. Tror jag ska ta en liten tupplur innan den första riktiga arbetsturen efter semestern kallar ikväll.
I varje fall så har jag verkligen fått mig en läxa. En ordentlig läxa. Som kostade mig 165€. Men som för mig mot en säkrare datakultur.
(Ignore den pompösa andan i den sista meningen.)

För att “bring a little life to the table” så kastar jag in lite New York-bilder mitt från editeringsarbetet (som jag hoppas jag kan fortsätta med om några dagar…).

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s