travel

The Spice House, Chicago

Hör ni, om ni känner nån som är på väg till Chicago, så meddela dem om att jag har en beställning de är tvungna att skaffa fram och forsla tillbaka till Finland. De ska ta sig till Wells Street i Chicagos Old Town, alltså den lilla del av staden som klarade sig undan den hiskeliga branden i slutet på 1800-talet som förstörde största delen av stan.
Där på den idylliska gatan hittas The Spice House, en himmel på jorden. Här, här nedan, ser ni? Där har ni fasaden.


När du kommer in omvälvs du av de finaste dofter av de färskaste kryddor. Väggarna är fyllda av stora kärl med kryddor i alla färger och former. Biträden i vita förkläden kilar omkring och mäter upp innehållet i olika stora påsar, klistrar på etiketter, och vad man än frågar så har de ett svar.
Du får smaka på sex olika sorters kanel medan ett biträde hjälper dig att märka skillnaderna och förklarar vilken sort som passar bäst till vilken sorts mat och bakelse. Du får snusa på tio olika vaniljsorter och nysa åt elva olika curry. Du får häpna åt alla möjliga egna kryddblandningar.
Allt mals på plats.


Vi spenderade över en timme i butiken, bara gick omkring och snusade, läste, njöt. Bar omkring på en liten korg som fylldes av olika påsar och burkar. Meddelade emellanåt ett biträde om vilken sort vi ville ha 4 oz av. Den där, och den där, och sen 8 oz av den där.
Oj oj oj så fantastiskt det var.

Detta är favoriten av de kryddor jag köpte. Chicago Deep Dish Pizza Pizzaz. Går med allt, får allt att smaka himmelens gott.
Men jag våndas redan över att den kommer att ta slut. Och jag kommer inte att få tag på mera. För The Spice House levererar inte utomlands (ja förutom Canada och typ Puerto Rico), nej, deras webshop vill inte godkänna en beställning av mig. Och det gör mig ganska ledsen, och en aning sur.

Så därför, alla mina vänner och andra läsare, a word from me to you: Om du är på väg till Chicago, för det första, glöm inte att besöka denna butik. För det andra, glöm inte att kontakta mig innan du åker, för som jag sa i min inledande mening, I have an order to make.

The Spice House

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s