travel

Angående en ovana

Jag har en ovana. En ovana som framgår som så att varje gång jag läser om New York, vare sig det är på Facebook, på nån random, okänd människas blogg, på resetipssidan i nån random online-tidning, känner jag mig tvungen att sätta också min sked in i smeten. Kommentera, tipsa, whatever, men jag måste absolut få vara med.
Men det är inte för att jag har ett behov av att vara en besserwisser eller en översittare, utan helt enkelt för att jag blir så ivrig, så till mig, när den staden kommer på tal. Jag blir så glad helt enkelt, så där “oj oj oj, det är så hääärligt!”. Och när jag får möjlighet att kommentera nåt om staden, ja då känner jag mig närmare den, då återupplever jag själv mina resor, de känslor jag har för stället. You know.
Just wanted to clear that up, ifall nu nån ens nångång lagt märke till saken.

Och så kan jag berätta att jag fått resefeber igen. Ja, tre månader gick det, och här sitter jag, med fingrarna knäppande på keyboarden, färdig att klicka hem flyget utomlands. Jag hoppas de några dagarna i Köpenhamn mättar den där lusten för en stund, för nån resa skall det inte bli, nej nej nej. Ifall jag på allvar tänkt söka in universitet i höst vill säga.

Men då jag funderar på en bilsemester på Island… eller på Irland… eller hör ni, tänk om man bara skulle ta bilen och köra norrut i sommar, upp till Kilpisjärvi och över norska gränsen. Ta en tur till Lofoten. Det kunde vara grejt. Och inte så där superdyrt heller. Vi lever och ser. Vi lever och ser. 

Advertisements
Standard

5 thoughts on “Angående en ovana

 1. Annika H says:

  Hej vännen!
  Jag har först nu hittat till din blogg, det var Tiia som tipsade mig. Älskar den!!!
  Vet vad du talar om gällande NY, var där med mannen snart 2 år sedan och tänker på staden HEEELA tiden. Nåja, inte kanske hela tiden eftersom jag ju har en baby att tänka på lite då och då, men staden kommer upp i tankarna varje vecka i alla fall 🙂
  Hoppas du mår bra, kom till Åbo och hälsa på oss! Jag är fortfarande inte på Fejan, dvs Facebook (försöker vara lite hip and trendy genom att använda det där smeknamnet)., därför är jag lite out med allt och alla. Samma telenummer har jag dock kvar, så man får nog tag på mig.

  Gott nytt år och kramis!

  Like

  • Hej hej o hej! Vad roligt att du hittat hit, :). Jag brukar tänka på dig alltid emellanåt, men det där med att ta upp telefonen går ju liksom inte alls… Suck. Du är verkligen en fossil när det kommer till det här sociala nätverket, ;). Strongt av dig att inte vara med t.ex. på FB, verkligen. Kanske man då skulle vara mer medveten om the basics, om att på riktigt ha kontakt med folk istället för att bara “i smyg” följa med och bara “veta allt” (tro sig veta allt) ändå. Eller nåt.
   Hörde om din baby, gratulerar! Det verkar som om allt och alla kors och tvärs parar sig och får barn. Känns konstigt, vi e ju bara bååna vi själv o, hahaa.
   Men på allvar så skulle jag nog måsta komma till Åbo och hälsa på i nåt skede. Jenni finns ju också där. Det tar mig under två timmar att skurra dit med bilen, ingen tid alls alltså. Jag har “avsagt” mig nästan allt socialt liv de senaste åren, kapat av banden till många människor pga att ha varit alltför isolerad och inåtvänd en längre tid. Dags att sluta med det i år har jag bestämt, våga vara mer bland människor, våga utsätta mig för allt och alla. Enough with this isolated shit one calls life! *nyrkki ilmaan*

   Så jag ringer i nåt skede och så får vi komma överens om tidpunkt och sådant, eiks jee? 🙂

   *krama*

   (Förresten, ifall du inte redan hörde, så idag kom det meddelande på FB att vi ska ha klassträff 21.7 på Mustakari. Emma o Karolina sköter om saken.)

   Like

   • Annika H says:

    Nu ska du ta dig hit bums! (eller om en vecka egentligen, för jag skall upp till stora K i övermorgon,tillbaka nästa to) Här finns både Jenni, jag och Tiia. Och när det gäller det du skrev om, det är bara att ta sig ur skalet….. Hejaheja! Tack för att du berättade on klassträffet, inte hör jag ju någo sånt här nånsin!
    Kramar!

    Like

  • För att jag var på arbetet då jag skrev inlägget och ända möjligheten att få tag på bilder var att länka dem från Pixbox, där jag har mina resebilder. Siksi, :).

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s