travel

A New York encounter

Meet Tony. En nioårig mops från Brooklyn.
Jo, det är en barnvagn han åker i, a real stroller.
Jag och mamma träffade honom nära Brooklyn Flea i Greenpoint, där bland alla brownstones och pepparkakshus. Tony var allt annat än intresserad av oss eller någonting överhuvudtaget i omgivningen, han såg uttråkad och flegmatisk ut där han låg i vagnen sin. Blinkade knappt när ägaren hans med en stark Brooklyn-accent (think “fuggedaboutit” a.k.a. mafia-Sopranos) på det mest underbara sättet pockade: “Tony, hey, I’m tawking to you!” Jag frågade om jag fick ta en bild på hunden, och när jag vände linsen mot honom så rätade Tony plötsligt upp sig, öppnade ögonen på vid gavel och började helt tydligt posera.

Tony’s ägare, som vi aldrig fick namnet på, berättade att han var 72 år gammal och hade kommit till New York med sin familj från Puerto Rico när han var tio. Han hade varit tillbaka i födelselandet bara en gång, för 45 år sedan när hans mamma dog. Det var också sista gången han sett sina syskon och deras familjer. De pratade i telefon nu och då, men han tyckte inte om det, att prata i telefon, kommunicera på det sättet.

Och plötsligt var inte det udda paret något att le varmt över, nej, istället kändes det sorgset. Den gamla, lite tandlösa mannen med sin feta mops i en sliten, smutsig barnvagn. 

Vi tittade efter dem när de fortsatte gatan fram. Suckade lite hjälplöst.
 

Advertisements
Standard

2 thoughts on “A New York encounter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s