travel

Snow Patrol i Köpenhamn


Va kan man säga?
Ett av mitt livs bästa upplevelser.
Något så otroligt fint att jag måste brista lite i gråt när de kom upp på scen.

En sådan presence, en sådan charm att jag bara smalt där jag satt. En sådan inlevelse, en humor som fick hela salen att gapskratta. En sådan njutning att lyssna, att titta. Avslappnat och heltigenom personligt. Hur Gary Lightbody rörde sig till musiken, till texterna, gesterna, allt gav sångerna en djupare innebörd. It was like it was coming straight out of his soul på nåt sätt. Han log med hela ansiktet, lät publiken sjunga så ofta de ville, var där med hela sitt väsen.
Det var så fantastiskt att jag nästan fick lust att ropa ut där från läktaren: “please let me have your babies Gary!” Men det gjorde jag inte. Istället går jag omkring och har en teenage crush som känns så löjligt att det nästan är coolt. Så där då man läser på nätet “åh, New York är också hans favoritställe på jorden, we’re a match made in heaven!” Ni vet, så där som man tänkte och var när man var 16. Inte 28.
Det liksom väckte den där gamla, gamla längtan i mig att sticka till Skottland eller Irland och håva in en man med den där mjuka, underbara accenten.

Darn it-känsla nummer 1: på biljetten stod det att inga kameror är tillåtna. Väl där stod det på väggen att inga proffskameror får tas in. Min D700  var alltså fortfarande förbjuden, men icke min lilla pocketkamera. Där satt jag sedan med telefonen och dess crappiga kvalitet.
Jag skulle också gärna dela med mig en video på Chasing Cars som jag spelade in, men tyvärr gjorde jag några major newbie mistakes så det kan vi glömma. Ni vet det där då man glömmer att den som filmar helst inte ska skråla med för full hals och allra helst inte göra det falskt heller, plus att man inte i sin obsessade iver ska sätta fingret på micken och därmed dränka alla toner. Så Chasing Cars tagen med min telefon kan vi glömma.

Vi satt uppe på läktaren istället för att vara nere på golvet. Helt enkelt för att vi var så trötta i fötterna efter att ha gått hela långa dagen på Köpenhamns gator. Bra val, ända tills Snow Patrol började spela. Då skulle man ha varit i front row. Ja då skulle man ha varit det. Både mamma och jag sheikade som galningar där vi satt, viftade med händerna och sjöng med så hårt att halsen kändes sjuk och sträv efteråt. När encoren kom, och Just Say Yes, då sket mamma i allt, hoppade upp på fötterna och brast ut i lovsångsdans. Då kunde jag ju inte sitta ner längre utan joinade, njöt så in i tusan.
Stod och klappade och hurrade medan de andra däruppe satt på sina rövar, skrattade när Gary tackade alla och vände sig mot vår lilla läktare och bugade sig för “your majestys”.

Ack vilket fantastiskt band Snow Patrol är, vilken fantastisk hängivenhet och… vanlighet. Inga divalater, en ödmjukhet. En absolut närhet. Jag är helt såld. Provinssirock i sommar näst, då kommer Snow Patrol för första gången till Finland. Då är jag där, och denna gång hoppeligen allra främst i gänget.

Let’s throw in some videos from youtube then, som ger en liten glimt om hur det var. Fast atmosfären och ljudet är ju inte alls samma. Först Chasing Cars:
httpv://www.youtube.com/watch?v=BJBkETOYvrU

Så slänger vi in en snutt av Just Say Yes:
httpv://www.youtube.com/watch?v=qMo-yF5zScU&feature=related

Början på Crack the Shutters:
httpv://www.youtube.com/watch?v=xDUkt4LYyBA&feature=related

Och sist lite av Run:
httpv://www.youtube.com/watch?v=p1PSbQ_JFwU&feature=related

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Snow Patrol i Köpenhamn

    • Men hej, du ska ju fara till Provinssirock i sommar o lyssna på dem! 🙂 De var nog ett så fantastiskt bänd live att jag är fortfarande alldeles hänförd. Så där att jag nästan beställt biljetter runtom till Europa till deras konserter, även om jag har varken ledigt från arbetet eller pengar, heh.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s