travel

Glädjen i resandet

Jag är fortfarande kär i min och min moders minivacation till Köpenhamn. 36 timmar av ren och skär glädje. Och nu är jag så peppad att göra beslut i mitt liv också. Som att slopa tankarna på studier just nu, vila i det nuvarande. Andas ut och vara nöjd en stund. Resa, resa, resa. För det är ju just det som gör mig så lycklig, som gör mig så uppspelt och glad. Att resa, gå längs okända och kända gator, följa med människoströmmar än här än där, känna mig som en del av en större jord samtidigt som jag känner mig allt mer jordad hemma i Finland. Nån kunde säga att det är dumt och onödigt att åka utomlands för att hitta sig själv, för att finna länken till sig själv, men nej, varför skulle det vara det?
Att resa är min holy Grail.
Fortfarande funderar jag på mina motiv att börja studera, fortfarande är jag osäker. Handlar det om prestige? Om att visa att jag faktiskt också kan? Eller vill jag verkligen det helt själv, från djupet av mitt hjärta? Den som visste.

Nå, tills jag hittar mig själv arbetande i Vasa och med gott samvete resande än hit än dit, så får jag suga på minnet av miniresan, på minnet av Snow Patrol-konserten. Kanske jag nån dag ser allting klart och tydligt, kanske inte. Men kanske man får lära sig vara nöjd med att vara diffus och with an ever-changing mind också?

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Glädjen i resandet

 1. Men alltså, jag är lite “hidas”…tänker du börja jobba i Vasa, eller missuppfattade jag dig helt..? Visst vore det roligt om du flyttade tillbaka till Österbotten! 🙂

  Like

  • Nää, du är nog inte hidas, det är jag som är en aning för snabb i vändningarna, :). Kan som sagt inte bestämma mig, ändrar mig från dag till dag och timme till timme. Och det är så jobbigt.
   Men nu tänker jag alltså igen på att sticka till Vasa, vara nära Kokkola, släkt och vänner. Arbeta på och resa. Det skulle kunna vara the whole package.
   Det som jag saknar här i Lojo är just ett socialt liv, det är arbetet som fått bära hela ansvaret för mitt liv på sätt och vis, så såklart har jag först funderat på att göra ändringar där. Mitt motiv att få till stånd en ändring har i mycket handlat om att träffa mer folk och kanske få uppbyggt en annorlunda fritid.

   With that in mind, så tänker jag nu att jag skulle kunna få allt det där och lite till ifall jag fick arbete och flyttade till Vasa. Jag kunde få vara nära de nära och kära, men ändå kunna resa och njuta så som jag gör nu. Så det är där jag är nu i funderingarna. Fråga mig inte vad jag tänker på imorgon, då kan allt ha ändrats till nåt annat…..

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s