travel

Hjälp mig välja

Hörni, har ni lust att hjälpa mig?
Si ni, jag funderar på att skicka in två av mina bilder till Vuoden Matkakuva 2012. För jag har ju liksom hög på hög med resebilder.
Men jag har aldrig ever skickat in min bilder någonstans, så är lite ute och cyklar med vilka dessa två bilder kunde vara. Man har ju själv vissa favoriter, men just favoriterna är kanske inte de bästa kandidaterna för ett resefoto, som kanske borde vara en bild som har någonslags context, där det framgår lite var man kanske är, eller ger en vibe av utlandet. Eller så tänker jag.
Jag märker att jag nuförtiden har få sk. stand alone-foton, mitt fotande har blivit ett pussel där olika bilder till slut bildar en helhet. Lite detaljer, lite vyer, lite människor. För lite över ett år sedan var det annorlunda. Då var jag på jakt efter just DET fotot.
Men det är det som är så intressant med att fotografera, man ändras, man tycker plötsligt olika än man gjorde tidigare.

Så som sagt, t.ex. av bilderna nedan, vilka två skulle just DU skicka iväg till en tävling?
Helt på skoj såklart.

Advertisements
Standard

24 thoughts on “Hjälp mig välja

 1. Jag skulle välja den första eller den med fåglarna. Jag tycker de har något extra speciellt 🙂 alla bilder var dock mycket fina 🙂

  Like

 2. Jag gillar starkt förstås alla, men nummer 5 och sista bilden. Bild nummer sju tävlar starkt med bild nummer 5.

  Motivering för mina val; får själv en känsla att de är tagna utomlands, inhyser en viss känsla som man får när man tittar på resebilder. De är intressanta, vackra och har en lite annorlunda approach.

  Like

 3. Oj, tack ska ni ha allihopa för era åsikter, vad roligt att så många tyckte till, :). Fågelbilden verkar vara pop, den tyckte en av mina arbetskamrater också mest om. Jag ska fundera lite och välja bland de ni gav som förslag.

  Like

  • En till röst för duvorna, noted it is. Det är så svårt så svårt att välja! Varje bild har de där minnena fastklistrade vid sig.

   Like

 4. Alla är helt superfina! Jag tycker om ljuset på båten (nr.7?), korvkiosken har också härligt ljus! Men så är New York bilden, nr.6 också jättefin. Det blev svårt det här 🙂

  Like

 5. Jag ääääälskar den första bilden! Stämningen är så fin på den och man ser tydligt att fotot inte är taget i Finland….stadens byggnader syns vackert i bakgrunden, men det fina med fotot är att du fokuserat på metspön, inte på bakgrunden eller människorna…foto nr.3 tilltalar mig också starkt, färgerna på bilden är vackra och på nåt sätt känns det som om man plötsligt rest bakåt i tiden, det är väl den fina gamla bilen som ger den stämningen…men alla foton som du tar är ju super fina!! 🙂

  Like

  • Hahaa, o just som jag trodde att jag “fått alla kombinationer”, :). Bilbilden är också en av mina egna favoriter sådär bildmässigt, men funderar om den är för “oreseaktig”… Lite för anonym kanske. Nå, få nu se. Inte är det nu egentligen nån skillnad vilka jag skickar in inte, men då man ju vill överanalysera allt, :).

   Like

 6. Sofia says:

  Absolut kiosken framför moskén, sen gillar jag också första bilden massor, tillsammans skulle dom två bli ett jättebra tävlingsbidrag! Sen är ju den sista bilden också jättefin.

  Like

  • Jag blir så glad av alla era svar, att ni är så många som tycker till, :). Tack ska ni ha, allihopa! Detta skulle nästan vara lite lätt om man fick delta med tre bilder, men att dra ner det till två… ack, det blir svårt.

   Like

 7. Inte för att vara en sån, men duvorna tyckte jag var den enda från dehär som var The Pic. När det gäller den andra bilden tycker jag kanske du ska fundera igen, för jag kommer ihåg att du haft så sjukt många fina stämningsfull IT-pictures från dina resor som fångat så mycket mera än bilderna ovan. Du har en viss stil att ta bilder som jag alltid är lite avundsjuk på att jag aldrig lyckas med (det fina med att utvecklas som fotograf och bli inspirerade av andra=) men jag tycker att bilderna ovan inte riktigt har dig i sig. Förutom duvorna då. Men det är ju bara min åsikt =)

  Like

  • Hm… tack för sin åsikt, den var intressant, på ett positivt sätt. Fick mig att fundera. Många av mina egna favoritbilder fattas från inlägget på grund av att jag tycker att de inte så att säga ropar “rese-bild”. Just som jag skrev, att när jag tittar på mina foton så ser jag ett pussel, som tillsammans bildar en bild av en resa, men att få bilder ensamma gör det. Or something. Men jag ska gräva lite och försöka titta på dem med nya ögon, :).

   Like

   • Jag förstod precis hur du tänkte när du valde ut dessa, och du bekräftade det med ditt svar. Men jag tycker du ska tänka bort från vad “de vill ha” och istället köra ditt eget race – sen kan du ju välja då sådana som ser mest “resiga” ut ifall du väljer ut några nya att söka bidraget bland. Och lycka till! Är själv lite småbesviken över att fotograferandet har typ noll plats i mitt liv just nu. Fick en bröllopsfotografering till augusti, och jag är redan nervös över hur jag skall kunna vara motiverad och i form då ifall jag inte hinner pressa in tillräckligt med fotoskoj innan dess..=/

    Like

   • Men du har en superbra orsak till att fota mindre! Jag skulle knappt orka andas om jag were in your shoes så att säga. Fotandet kommer nog igen sen när saker och ting lugnar ner sig.
    Är glad att höra att du har en bröllopskeikka i augusti. Jag har nämligen en i november och är också redan så nervös att jag emellanåt nästan pissar ner mig, :). Men jag litar på att det kommer att gå galant, att de där fotoögonblicken infinner sig och jag bara ser dem och nappar dem. För då är man ju så koncentrerad på just fotandet. Hoppas jag och tror jag. Och jag tror att du kommer att sköta det mer än galant, du som har erfarenhet av att fota människor och tillställningar! Och sen får jag inspireras av dina bilder, :).

    Like

   • Nå jag tänker ju samma också, att det kommer naturligt sedan när man är där och man är i sitt element igen och vågar lite på instinkterna. Lättare ändock med bröllopsfotografering i augusti än i november, med tanke på ljuset, huuhuuuuuh! En sak mindre att tänka på för min del, liksom..=)

    Like

 8. Ville says:

  The one with the pulus.

  Ps. Måste googla svaret på anti-spam quiz:et. Frågan ljöd: Vad heter mumins mamma? Huhhu. Ds.

  Like

  • The pulus it was. Men fick tyvärr inte ens ett hedersomnämnande, snyft! Hahaa. Och jag kan inte tro att du faktiskt erkände din mumin-okännedom…. That’s bad man. 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s