travel

Att inte veta vart man ska resa

Jag borde skriva min trip report från Istanbul och posta den på TripAdvisor, men har ingen inspis. Orden flödar ej från hjärnan ner till tangentbordet. Ja, jag skriver alltid en TR från mina resor, speciellt de jag åkt ensam på. Det får resan att bli komplett, att få dela med mig av det jag såg, kände, hörde och var med om på sådana forum där folk är intresserade och ger respons. Det är liksom sista signeten.

Förövrigt så har jag stora problem med att bestämma vart jag ska åka i höst. Tre och en halv vecka ledig tid i oktober. Aika herkkua, eller hur. Om man bara kom på vartåt jag vill åka. För någonstans måste man ju, med sådan tid på handen. Ack och ve.
Tror att jag denna gång vill till ett land som känns mer “hemma”, där inte folkmassorna är så overwhelming och där språket luktar ens lite bekant. Istanbul var en sådan snärt i ansiktet att jag behöver lite semester från min senaste semester.
Australien kunde vara awesome, men så också penningmässigt… Japan? Funderar att det är för exotiskt för mig denna gång, se ovan. En tour av Sydeuropa kunde vara riktigt tjohej, både ifrågan om klimat och sevärdheter. Så också the British Isles med sina medeltida katedraler och slott, för att inte förglömma pubarna där en ensam vandrare kan finna sällskap. Oskyldigt sådant får jag påpeka. Kanske jag kunde hitta den där kiltklädda skotten jag pratat om sedan tidiga tonåren. Bland Skottlands dimklädda kullar. I ett hörn på ett avlägset slott. Ja.

Och med det så slänger jag igen in en till random hög med bilder från staden som gav mig en ordentlig face palm. I all vänlighet såklart. Vi är ej ovänner, staden och jag. Bara så annorlunda till sinnet och sättet.

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Att inte veta vart man ska resa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s