travel

En känsla av något nytt

Den första snön ligger som puder på marken. Vet ni vad? Det är en renande syn, en renande känsla. Det är här det börjar, det nya året, de nya möjligheterna. Just nu, på hösten, på tidiga vintern. This is a new beginning.

Men min första snö såg jag redan ett par veckor sedan, i lilla staden Lone Pine, på östra sidan om Sierra Nevada. Det åskade och blixtrade, det haglade så in i norden, hagelkorn så stora att man var rädd att bilens plåt skulle ta skada. Och när vi vaknade så var bergstopparna lysande vita. Det kändes nästan lite heligt.
Resans bilder äro ännu icke färdiga, och de vita bergen ligger i sin folder och väntar på sin redigeringstur, men jag kastar in lite blandade godingar från andra delar av rutten. Som en teaser if you may, från den allra bästa resan hittills. Fem dagar i San Francisco var okej, men åtta dagar on tha road var fantastiskt, så fantastiskt att jag fortfarande skakar på huvudet i förundran. I förundran över allt vi såg, allt vi upplevde. Över friheten, över tystnaden. Ack.

Advertisements
Standard

2 thoughts on “En känsla av något nytt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s