photography ~ weddings

Djesbå

Puh. Det var en pärs att ta sig igenom resebilderna. Av ca 3500 bilder editerade jag till slut ca 500. Ungefär 42 timmar tog det alltsomallt. Tänk om det skulle finnas en trollstav man bara kunde vifta lite på och tsädäm! så skulle bilderna se ut så som man vill att de ska göra. Tänk så många timmar man kunde spara. Nå, tills Harry Potter et al blir verklighet så sitter jag här framför datorn och pillar. I all oändlighet.
Next up: bröllopsfoton. Firade kära lillkusinens giftermål dagen innan flyget lyfte mot Amerika och oj så det var roligt! Jag hade äran att vara brudfrämma och fick vara med ända från början, med frissa och smink. Fotade förberedelser, men sen fick andra ta vid när det gällde kameran. Tills det blev kväll och jag inte längre kunde hålla mig that is.
Bröllop är roligt att fota, folk släpper loss, visar känslor, har trevligt, men samtidigt är det också himmelens svårt. Ögonblick som inte går att ta om, flyktiga stunder man måste föreviga. Dynamiskt to the max. Att vara skärpt till 200% timme efter timme.

Tänker en hel del på detta nu när jag ska fota ett bröllop om två veckor. Nervös? Oh yes.

Advertisements
Standard

5 thoughts on “Djesbå

 1. Många kiva bilder! Själv har jag bara börja titta igenom dom som jag har tagi. Tänkt att jag sku kuna börja redigera dom bilderna som jag har tagi v.45, då jag har PRAO och jag int har någo läxor. 😉

  Like

  • Jag ska försöka få alla mina bilder färdiga den här veckan. Varje dag lite, så hoppeligen får jag dem gjort allra senast nästa vecka.

   Like

 2. Oh yes, en trollstav skulle det vara för redigeringen 🙂 jag kan tycka att det är roligt först, men sen när man har suttit i X antal timmar så vill man ändå bara ha det överstökat!

  Like

  • Precis, helt okej och t.o.m. roligt först (speciellt om man börjar med favoritbilderna, som jag brukar), men sen blir det trögt, trögare och trögast. Och hela resten av livet är liksom på paus tills man fått allt gjort. Ah. Nå, men bättre så här än att fota analogt med 24 bilder per rulle… Fast det kunde såklart just därför också ha sin charm, :).

   Like

 3. Sv: Tack, tack. 😀 Joo faktist, när exkat var det månne? Sku ha lusta att se dom bilderna. 😉
  De va ju tråkigt. Här kom faktist en hel del, men all snö har nog smultti bort nu.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s