travel

En sekund i New York

Har med ögonen och öronen på helspänn följt med vad som händer i New York igår och idag. Tittat med bultande hjärta på bilder av vattenfyllda gator, gator som jag gick på för bara några veckor sedan. Läst vad NYC-regulars skriver på Tripadvisors forum, om elavbrott, om subway stations som är översvämmade, om folk som kommer till övre delarna av Manhattan för att ladda sina apparater då de lägre delarna fortfarande inte har ström. Om Central Park som förlorat många av sina träd. Om barer som har öppnat och köer som sträcker sig runt kvarteren. Att LaGuardia fortfarande är under vatten. Om en anda av gemenskap.
Är lite av en katastroffrossare, och det blir inte bättre av att New York är favoritstaden och att jag känner igen de flesta ställen som bilderna pumpas in från. Ah.

Tillbringade tio timmar därborta i katastrofzonen för lite mer än två veckor sedan. Tio hela timmar. En planerad förläng mellanlandning, det var vad det var frågan om. Lyfte från San Francisco på lördag kväll kl 22:30, landade i New York på söndag morgon kl 6:40 efter att ha sovit ca 2-3h. Med glasartade blickar steg vi in i en taxi på JFK och bad om skjuts till Water St i Brooklyn. Väskorna hade som tur checkats in ända fram till H:fors, men vi fick ändå kånka på tunga reppun och extra påsar. “Travel light” är liksom inte något vi är bra på.
Efter kaffe i ådrorna gick vi till Manhattan över Brooklyn Bridge och fortsatte sedan uppåt förbi domstolarna, Chinatown, via Lower East Side och East Village, till Union Square. Där sa det efter klockan 13 stopp. Orken tröt fullständigt och vi blev som två gnällande bratz som inte ätit eller sovit på fem dygn.
Så vi lassade på oss téburkar i Whole Foods och hoppade på subwayn tillbaka mot JFK, mer än en timme innan deadlinen. Crazy. Men så var också tröttheten, som sköljde över oss liksom de flodvågor som sköljde över Manhattan inatt. Crazy alltså.

Några bilder. Med lensbabyn. Som fick ensamrätt till kameran detta korta besök. De andra objektiven har ju redan fått leka på the streets of Gotham så det räcker och blir över. Fast ingen säger Gotham. INGEN.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s