travel

California Road Trip ~ dag 2


Vi vaknade upp i ett soligt Monterey, den andra till äldsta staden på västkusten och Kaliforniens första huvudstad (under mexikanska väldet).
Det var en dag att stay put, att hålla bilen parkerad på motellets parkeringsplats. Istället satte vi oss på varsin hyrd cykel och stack iväg längs med kusten och 17-mile-drive till Pebble Beach, en av världens mest berömda golfbanor.
Solen gassade, havet vågade sig och allting var så härligt.


Där låg de. Sjölejonen. Som man hörde och luktade på lång väg. Kan berätta att det inte var nån behaglig doft, nej.

Cypressen är det mest fotograferade trädet på västkusten. På riktigt. The Lone Cypress Tree along 17 Mile Drive (som förresten är en privat väg och man måste betala inträde för att få köra längs den, fast cyklar åker gratis.)
Väldiga kaliforniska herrgårdar kantade vägen här och där, jättelika Monterey cypresser skänkte lite skugga och otroligt gröna och jämna golfbanor skymtade än här än där. Mamma bara gapade och suckade. Jag bara tittade på havet, på vågorna, på klipporna, på färgerna.

Monterey halvön består av tre städer: Monterey, Pacific Grove och Carmel. Monterey är den äldsta, med en del gamla spanska byggnader, Carmel är lekplatsen för de rika där Clint Eastwood en gån gvar borgmästare och Pacific Grove är fylld med underbara viktorianska byggnader och en fin neighbourhood-feel. Vi hann aldrig till Carmel och inte heller till Monterey Aquarium och inte till Carmel Mission och inte så mycket mer. Detta var en plats man bra kunde ha spenderat åtminstone fyra dagar på.
Vi cyklade de ca 30 km till Pebble Beach und zurück, åt en god middag och tog natten.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s