travel

Stockholm tur-retur

Jag fick en underbar födelsedagpresent av kära moster och kusiner. En biljett till musikalen Jesus Christ Superstar i Stockholm. Förra veckoslutet var det dags och vi bordade ett flygplan på fredagkväll, fyllda av förväntan.
Det är något med sånahär mini-resor, en extra gnutta charm. Några dagar som för dig fullkomligt bort från vardagen. Några dagar som är mättade på gott. Jag kommer fortfarande ihåg min och mammas korta resa till Köpenhamn ifjol, hur inspirerad jag var när jag kom hem, hur de där några dagarna växte och växte i efterhand och bara blev ljuvare och ljuvare. Likadant känns det nu med denna piipahdus till Svea Rike.
Vad beror det på? Att korta resor i efterskott nästan ter sig finare än de som man spenderat veckor på? Är det på grund av att man liksom bara hann få en smak av det goda? Lite som att Faxers Blå smakar allra godast när man bara får två bitar istället för när man drar i sig hela plattan?
Jag vet inte, men man borde absolut göra mer korta resor. Speciellt nu när Norwegian kuskar oss för halv-assit.

Stockholm var en hög med tidningar från Pressbyrån, sova på ett fantastiskt hostell med en utsikt som hette duga, det var David LaChappelle (googla honom om du inte vet vem han är!) på Fotografiska (kö ända ut!), det var Beyond Retro och en röd 80-tals kavaj, det var några stop med öl och pubgrub på en engelsktemad pub med en servitör som alltid tog mig om axeln när han hade ärende till vårt bord och bad oss “hälsa Jesus” när vi for, det var tunnelbana hit och dit, det var Jesus Christ Superstar på Göta Lejon med Ola Salo (underbart!), det var en sen och skön middag/kvällsbit på en restaurang med en fantastisk god apperitiv och en servitör som konstant fick oss att skratta, det var chokladbollar och seriebutik i Gamla Stan, det var Lill-Babs på Arlanda. Det var great.

DSC_6194 web DSC_6191 web DSC_6179 webDSC_6196 xp webDSC_6200 webDSC_6245 webDSC_6255 webDSC_6271 webDSC_6281 webDSC_6290 web

Advertisements
Standard

4 thoughts on “Stockholm tur-retur

  • Det var ett hostell, Fridhemsplans hostell tror jag det heter, några hundra meter från Fridhemsplans tunnelbanestation. Fullständigt nyrenoverat och snyggt, finare än många hotell faktiskt. Wc och dusch i korridoren. Duschen med såndär rainshowerhead. Plus i kanten. Pris? Ca 35€ per natt per person.
   Morgonmål kostade ca 7-8€ och var som en ordentlig hotellfrukostbuffet.
   Ifall detta med delad wc och dusch är okej så rekommenderar jag stället varmt! Duscharna var många (och privata, alltså inga båsar utan en dusch bakom en skild låst dörr) och wc:n likaså, behövde aldrig vänta.

   Like

   • Har ingen aning… men jag antar att de tar betalt per rum, och de har rum med 2, 3 och 4 sängar, om jag kommer rätt ihåg. Googla Fridhemsplans hostell så borde den hittas, :).

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s