travel

Varthän näst?

Den senaste tiden har jag tänkt mycket på Istanbul. På min resa dit ifjol. Hur mycket jag skulle vilja resa tillbaka. Besöka moskéer strumpklädd och med en färgglad duk på huvudet, trängas i basarerna och äta lokum aka Turkish delight så att hela jag är täckt i pudersocker, gå uppför de trånga och ohyggligt branta gatorna, beundra kvinnornas kappor och huvudbonader, förtrollas av böneropen, åka med båt än hit än dit, försöka få syn på delfiner, älska de fantastiskt vackra träbyggnaderna med blicken…
Ja, efter ett år är jag mogen att återvända till kaoset. När det blir av, det vete jag ej.

Jag längtar också nu efter att resa ensam igen, att gå mållöst gator fram, sitta på en parkbänk och se på världen däromkring. Bara iaktta, fota, skriva. Vara. Det är hemskt roligt att resa med sällskap, men nu just tar jag hellre “aimless wander in silence without having to compromise or deal with anyone” än skönheten i att dela erfarenheter med någon annan. Av nån orsak.
Men innan det blir dags för det så får jag bara nöja mig med resesällskap i Dublin nästföljande vecka. Inte illa det heller, nej.

Bilder från Istanbul. For old times’ sake. Och för att de bilder jag länkat från pixbox i tiderna försvunnit tillsammans med just pixbox.

DSC_9971 pastelhaze ivory webDSC_1094 film pastelhaze webDSC_1057 film webDSC_0827 film webDSC_0993 film pastelhaze webDSC_0085 film waterlily webDSC_1436 film pastelhaze webDSC_0212 film lavender webDSC_0895 film webDSC_0393 film web

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s