travel, wandering thoughts

Studera eller ej

När saker och ting ställs mot sin spets, då faller allt lätt ihop. De där drömslotten man byggt upp i den trygga bubblan där allt är bara just det: drömmar. När en dröm plötsligt aktualiseras, då träder verkligheten in i tryggheten. Möblerar om.
Det finns så oerhört många sätt att se på saken, många bra argument för och många bra argument emot. Vilka ska man tro på då? Vad är det rätta?

Jag vill definitivt ha kunskapen jag kunde få av studierna, men i slutändan: vill jag ha arbetet efter det? Det är det som jag nu går och grubblar över. “Äh, tänk inte så långt, det ordnar sig nog!”, får jag höra, men då mitt motiv att fara och studera handlar om just det, om att kunna göra ett annat arbete än mitt nuvarande. Och speciellt: om att kunna få vanliga arbetstider, kunna leva i takt med resten av samhället. Vara ledig på veckosluten, på julen, på påsken. Det är det som jag vill. Ett yrke som fotograf går inte ihop med det.

Egentligen så är mitt nuvarande arbete fantastiskt perfekt för mig, jag kommer dit, jag gör mitt arbete, jag går hem. Jag känner ingen press, jag bär inte med mig nån last dit eller nån last därifrån. Men att vara företagare, det får mig att rysa. Det får mig nästan att kallsvettas. För jag vill inte sälja någonting, vara beroende av andra människors “välvilja”. Jag vill inte vara beroende av någonting. Vill bara arbeta, lämnas ifred. Vill inte vara i blickfånget, helst inte sätta mig själv i blöt. Är för ängslig, för känslig, för rädd av mig.
Tänk om jag kom på nåt annat att studera, fick ett dagsarbete, hade veckosluten lediga och kunde fota bröllop vid sidan, helt i den takt jag själv vill. Vet ni, det vore drömmen.

Fyra år är en lång tid och jag vill göra ett beslut som känns rätt på alla plan. Jag vill inte tänka “äsch, men jag provar, jag kan ju sluta sen om det inte tar sig”, för då tar jag upp en studieplats nån annan villig kunde ha fått.

Mest av allt önskas jag att resultaten ändras såtillvida att när lappen kommer hem i början på juli så får jag läsa ett: “tyvärr…”. Tänk vad enkelt det skulle vara. Och tänk om man visste vad man ville med sitt liv. Tänk om man var målmedveten och klar i knoppen.

Hälsningar från den väldigt övertrasserade tankeverkstaden i Virkby.
Vi tar lite bilder från Kalifornien på det.

DSC_1009{web}DSC_9853{web}DSC_9843{web}DSC_1640{web}DSC_7997 pse{web}DSC_7969{web}DSC_8105{web}

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Studera eller ej

  1. Fin och intressant bildserie från Kalifornien! Gillar speciellt mycket den sista svartvita. Hur är den egentligen tagen?

    Gällande dina tankar kring studier så säger jag också som de flesta andra: allt faller på sin plats ska du se.

    Like

    • Vad roligt att du kikade in! Tack för studiepeppen, det är underligt hur utförlig och kvävande den där första angsten var… Har som tur nu tagit mig ur den och blivit van med tanken på en total livsförändring, ja till och med till den grad att jag ser framemot det, :). Noo ska he gaa, som vi säger oppe i Kokkola. Den svartvita bilden? Det är faktiskt en reflektion, någonslags metallisk yta som speglade och “distorterade” gatubilden.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s