wandering thoughts

Jag

Har suttit en stund och funderat på en årskrönika. En sån som jag gjort de senaste åren. Men. Detta år är så annorlunda. Så mycket mer. Så… djup, vid, bred. Så mycket.
Det var året då jag gick i skola, flyttade till en ny stad, började ett nytt arbete, pausade med skolan. Förutom de stora grejerna så har det pågått fruktansvärt mycket runtom, inuti och överallt. Känner mig alldeles matt nu när jag mentalt går igenom de senaste månaderna.
En årskrönika får vänta en stund ännu. Istället bestämde jag mig för att visa er en del bilder från en fotosession i september. Denna gång var det inte jag som stod bakom kameran, utan vännerna mina, Ville och Emmi. Denna gång var det jag som stod framför kameralinsen.
För mig blev denna fotosession ett utlopp, en förankring, ett sätt att på nåt sätt sammanställa alla mina känslor, hela det där inre kaoset som höll på att äta upp mig just den där tiden. Att ha gjort så många beslut, att känna att man vill allt. Tvivel, farväl, förhoppningar. Vem är jag nu? Vem har jag varit? Vilka roller är inte längre jag? Vart är jag på väg?
När solen gick ner och månen steg upp, klev jag ner i vattnet vid Bredviken. Stod där ute. Kände ingen kyla. Lät tårarna rinna, lät mitt inre renas. Lät mig känna mig hel, levande, närvarande. Förlät mig själv, godkände mina val. Kände hur allt det nattsvarta flöt ur mig. Lugnet tog över.

Att bli fotograferad har en stor kraft i sig. Att vara så i fokus. Speciellt när tanken är att visa just dig, just precis så som du är.
Jag är evigt tacksam för herrskapet Kavilo och den tid de spenderade med mig den där dagen. Evigt tacksam för den där processen jag fick gå igenom. Genom bilderna, föremålen. Och sedan genom att titta på de färdiga bilderna. Jag skrattade, tokades, grät, lät tankarna vandra, kände mig tom, trött, upprymd, lycklig, melankolisk. Tacksam.

Jag vill egentligen bara uppmuntra var och en av er att låta er bli fotograferade, precis sådana som ni är. Gå in i processen, planera lite, fundera. Göra det till ett sätt att förnyas. Att skaka av sig gammalt och klä på sig något nytt. Fotografier kan vara så så mycket mer än bara dokumentära snapshots. Sök upp nån fotograf du litar på, känner att du kan vara dig själv med och head out on an adventure. Det är värt det, mina vänner, det är så värt det.

Jag har en tid funderat om jag ens ska visa dessa bilder, som en helhet. De har helt enkelt en sån styrka, för mig. De är så väldigt personliga. Men samtidigt så vill jag visa, om inte annat så som ett exempel på hur man kan göra. Plus för att jag själv tycker om dem som bilder, hahaa. Så en del av mina egna favoriter från den där dagen i september. När jag vinkade både farväl och tjohejsan.

Alla bilder tagna av Kavilo Photography. De äger.

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-6web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-21web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-19web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-28web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-32web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-33web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-45web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-46web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-63web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-65web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-72web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-69web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-75web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-85web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-92web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-100web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-101web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-108web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-109web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-107web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-111web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-117web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-119web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-123web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-130web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-132web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-136web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-145web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-147web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-148web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-149web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-152web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-155web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-157web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-158web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-161web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-164web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-168web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-173web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-176web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-177web

Hannah Salo - Your Story by Kavilo Photography-189web

Advertisements
Standard

One thought on “Jag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s