wandering thoughts

Ny kamera

Jag gjorde det igen. Gick och beställde en ny leksak. För det kändes att det var det enda rätta.
Jag har allt mer börjat lämna bort stora kameran, går inte och bär på den längre. Istället är det telefonen som står för min bildskörd i vardagen och instagram som är mediet jag använder som det är nåt jag känner för att dela. Enkelt, snabbt och bra är nyckelorden.

Med tanke på detta och på en stundande USA-resa i februari så köpte jag en Ricoh GR. En pocketkamera med en lika stor sensor som Nikons DX-linje och med ett perspektiv på 28mm. Helskoj!
Nå. Skjut mig ej, men det kan hända att jag ändå får sälja skönheten. Den tar väldigt bra bilder, definitivt, men känslan, den där känslan av att du håller något fint i händerna, den fattas. Jag får ingen känsla för bilden jag håller på att ta, det finns ett avstånd. Och det hämmar mig ganska radikalt när det gäller fotografering.
Men jag ger inte ännu upp, utan försöker vänja mig vid det. Vi får se hur det går.

Här några bilder tagna med Ricohen. Det var fulla vintern i Kokkola förra veckan som ni ser.

_R000097web_R000116web_R000141web_R000172web_R000179web_R000182web_R000185web_R000191web_R000193web_R000199web_R000206web_R000209web

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s